2024-02-25

I ett tidigare projekt för en internationell klient tog jag fram en ny design för deras finansiella rapportering i Word-format. Denna design var affärsmässigt anpassad och i linje med företagets grafiska profil. För att effektivisera datahanteringen integrerade jag rapporten med Excel-tabeller som var kopplade direkt till Word-dokumentet.

Strukturen i rapporten fokuserade på att presentera noggrant utvalda finansiella nyckeltal, både i form av punktlistor och tabeller. Ett av mina huvudfokus var att kombinera kvantitativa data med beskrivande text och skapa tydliga och informativa rubriker för varje avsnitt som behandlade finansiell utveckling, vilket bidrog till rapportens tydlighet och läsbarhet.

Med hjälp av anpassad storytelling och en personlig prägel från företagets sida lyckades jag skapa en berättelse som var både proportionerlig och engagerande. Detta format, avsett för återkommande rapporter baserade på samma mall, paketerades som en komplett publikation. Den innehöll en omslagssida och var utformad i ett öppet filformat för att underlätta samarbete under produktionsprocessen.

hur jag effektiviserade finansiell rapportering 1
Hur jag effektiviserade finansiell rapportering 2